Pohárová soutěž Staré Město a Florián Krásná 2010

Po minulém náročném víkendu jsme mohli mít ještě náročnější. Naplánovány byly sice jenom 2 soutěže, ale kozlovická noční byla kvůli počasí přesunuta právě na sobotu. Nejdůležitější byl pro nás Florián, kterého jsme obhajovali, potom Staré Město, které jsme si vybrali kvůli menší konkurenci a šanci na vítězství a Kozlovice byly pro nás až na posledním místě. Rozhodli jsme se tedy, že se rozhodneme až po Floriánu, jak se nám bude chtít.

Trénovali jsme se širokýma hadicema kvůli Floriána. S časy jsme byli spokojení, 18s by na vítězství jistě stačilo, jenže jsme běhali v teniskách a po rovince. A to moc neodpovídalo podmínkám přímo na Krásné. Tam byla totiž trať do poměrně prudkého kopce a navíc se běhá v kanadách a kompletním obleku PSII. Ale i tak jsme to měli zvládnout.

Staré Město

Dopoledne jsme se vydali do Starého Města, nepředpokládali jsme velkou konkurenci, takže jsme cítili šanci na dobré umístění. Největšími konkurenty pro nás byla Nová Ves, Skalice, Lhotka, Frýdek a Žabeň. Hrbolatý terén trati napovídal, že se zde nějakých extra dobrých časů nedočkáme. Zajistili jsme si nízká startovní čísla, jak to máme rádi a připravovali se na naše pokusy.

Holkám se bohužel nepodařilo napoprvé nabrat vodu a to znamenalo velké zpoždění. Čas 29,26s ale v malé konkurenci pěti týmů stačil na 3. místo. Holky mají opravdu smůlu, už třetí pokažený útok za sebou, snad jim už konečně začne přát štěstí.

Před námi startovala ještě Nová Ves a Lhotka, na jejichž pokusy jsme byli hodně zvědaví. Už si nepamatuju, co bylo špatně při pokusu Nové Vsi, ale čas 18,61 zůstal hodně za očekáváním. Nakonec jim stačil na 4. místo. Lhotka předvedla velmi dobrý útok a ujala se vedení s časem 16,75s.

Na základnu jsme se tedy chystali s cílem udělat nějakou šestnáctku. A povedlo se! Zadek byl sice trochu pomalejší, ale pořád to stačilo na čas 16,55s a průběžné první místo. Teď už jen zbývalo posadit se a čekat na časy ostatních.

Hned první vážný soupeř byli kluci ze Skalice, které jsme letos na soutěži potkali vůbec poprvé. Zdejší loňský vítež a celkový vítěz BL za rok 2009 byl zde asi největší favorit. Útok byl ale plný chyb a ani nedokončili pokus. Škoda, ale my jsme se hodně přiblížili vítezství.

Žabni se také vůbec pokus nepovedl a s časem 30,72s byli druzí od konce. A potom nastoupily poslední dva týmy, které nás mohly ohrozit – Frýdek A a Frýdek B. Áčko se nám hodně přiblížilo, ale nakonec skončilo až třetí s časem 16,91s. Bylo to opravdu těsné a my ani nedýchali, když jsme sledovali časomíru. B tým zalil své proudaře rychlou vodou, takže stříkali z dálky a bylo rozhodnuto, čas 19,63s stačil jenom na 5. místo.

Frýdek si alespoň odvezl prvenství v ženské kategorii za čas 21,02s, kdy těsně porazil druhou Lhotku (21,33s). Lhotka tedy dnes dvě druhá místa s časy těsně za vítězi.

Tahle soutěž se nám opravdu povedla. První místo mužů doplněné třetím místem žen je velmi dobrý výsledek. Nemohli jsme ale začít oslavovat, protože nás čekal ještě Florián na Krásné, který jsme chtěli obhájit.

Florián Krásná

Věděli jsme, že trať bude do kopce, ale po příjezdu jsme zjistili, že to je ještě horší, než jsme čekali. V teniskách či tretrách by nebyl problém, ale v kanadách to byl už celkem záhul. Nicméně podmínky byly stejné pro všechny, tak jsme to neřešili.

Nedříve startovaly ženské družstva. Naše holky opět nepředvedly 100% výkon, nedařilo se našroubovat koš a voda šla zbytečně pozdě, čas byl myslím nějakých 30s. Přesné časy ani pořadí nemám, protože na soutěži nebyla žádná výsledková tabule a pořadí nám ještě pořád nikdo neposlal. Nakonec to ale holkám na obhájení prvního místa stačilo.

Hodně se na ně tlačily ženy z Bystrého, které zaostaly o pár desetin a obsadily 2. místo. Kdo byl třetí nevím z důvodů výše uvedených.

My jsme šli na start jako úplně poslední, soutěž vedlo Bystré s časem 23s a něco. Terén kolem základny už byl hodně rozmočený, ale s tím jsme se vypořádali. Rozběhnuté to bylo perfektně, nikdo nebyl ten den tak rychlý. Pavel sestříkl v čase 20,7s! Ale Zdeněk to tentokrát zkazil opravdu hodně, nestříkal přímo doprostřed terče (i když z jeho pohledu to tak vypadalo), protože byl z úhlu a prostě nemohl sestřelit terč. Prostříkal to až na hrůzostrašných 34,49s a skončili jsme tak až předposlední.

Následovala nefalšovaná radost celého okrsku, že jsme to zkazili. Ale na to si musíme zvyknout, žijeme v ČR :-D Alespoň že holky dokázaly vyhrát, i když měly na daleko lepší čas. Gratulujeme klukům z Bystrého, jsme rádi, že vyhrál tým, který vyhrává díky celosezónnímu tréninku a ne díky pokaženým útokům ostatních týmů. Po tomto fiasku jsme už neměli náladu jet do Kozlovic a naši soutěžní aktivitu jsme pro tento víkend ukončili.

Výsledky ze Starého Města [zde]
Videa ze soutěží [zde]

Napsat komentář