Pohárová soutěž Pražmo, 1. kolo MSL Malenovice a pohárová soutěž Fryčovice

Víkend 28.-30.5. byl velmi náročný, naplánovali jsme si rovnou tři soutěže. Celý maraton jsme načali jako obvykle pátečním tréninkem. Malenovice a Fryčovice jsou klasické rovinky, které máme docela dobře natrénované, zato Pražmo se svým oknem je dost specifické, takže jsme trénovali právě na tuto soutěž. Béčkař musí proskočit oknem a až poté může zapojit béčko na rozdělovač. Je velká škoda, že u školky nemáme nic podobné oknu, takže jsme použili jenom lavičku, to ale není ono. Časy byly uspokojivé vzhledem k loňským časům, jenže jsme museli počítat ještě s dalším zpožděním při prolézání oknem. S tím se už ale nedalo nic dělat.

Pražmo

Soutěž zde každoročně začíná již v 9 hodin ráno, museli jsme si tedy přivstat. V mužské kategorii se přihlásilo 10 mančaftů a k tomu bylo 5 ženských týmů. Po příjezdu jsem si šel vyzkoušet proskok oknem, ale moc dobrý pocit jsem z toho neměl, už jsem zapomněl, jak vysoko je spodní hrana okna :), musel jsem tedy zapomenout na původně zamýšlené akrobatické proskakování oknem a zvolit raději pomalejší, ale jistější prolezení, abych se tam nezabil :).

Nejdříve odsoutěžily ženské týmy. Domácí ženy Pražma předvedly průměrný útok v čase 33,50s, který jim nakonec vynesl 3. místo. Po nich následoval neplatný pokus žen z Nižních Lhot a pak už šly na start naše holky.

Ani nevím, co by se dalo útoku našich žen vytknout, všechno vyšlo, jenom ten čas jsme čekali trochu lepší. Asi to zdržení na okně bylo větší, než jsme předpokládali. Nicméně se ujaly vedení s časem 29,01s a mohly už jenom s napětím sledovat, co předvede Baška a Lhotka.

Družstvo Bašky předvedlo jen o něco lepší výkon, než Pražmo a čas 32,29s stačil zatím na 2. místo. Lhotka oproti tomu předvedla povedený útok, který jen o pár desetin nestačil na naše holky a ty mohly slavit další vítězství. Pak ale přišel šok, když rozhodčí zvedl Lhotce červený praporek s odůvodněním, že nebyl našroubovaný koš před ponořením do kádě. Rozhodčí ale nepočítal s tím, že někdo může koš pod vodou i došroubovávat, hledání spadlého koše v kádi vypadá trochu jinak. Protesty byly ale málo platné, takže holky si místo druhé pozice připsaly pouze neplatný pokus.

Pak šli na řadu muži. Domácímu Pražmu se nepodařilo obhájit loňské 2. místo a po chybách skončilo s časem 29,40s na 6. místě. Pěkný útok předvedli borci z Mohelnice, čas 24,89s stačil na konečné 3. místo.

A to už jsme se chystali na start my. Po výstřelu startéra nám prefektně sedla základna, byli jsme pryč hodně rychle. Proskok okna jsem měl pomalejší (slovy komentátora „proskok oknem z mého pohledu tělocvikáře za tři, vidím to na uvolnění z tělesné výchovy“ – mimochodem, trefil to přesně, opravdu jsem měl uvolnění z TV :-D ). Ale pořád to nebylo nejhorší, pak přišla bohužel osudová chyba nebo spíš smůla. Na rozdělovač jsem zapojil přes zuby a než jsme to se Sikim opravili, tak bylo spoustu času v háji. Nakonec z toho byl čas 27,40s a 5. místo.

Druhé místo obsadila Baška s pěkným časem 23,49s. Putovní pohár za první místo si odvezlo Bystré za čas 23,31s (a to měli na druhém proudu čas lehce přes 21s!). Zklamaní byli chlapi ze Lhotky, kterým čas 25,62 na bednu nestačil a odjížděli pouze se 4. místem.

Holky nám udělaly radost, ale z našeho výkonu jsme byli hodně zklamaní. Museli jsme to ale rychle hodit za hlavu, protože v podstatě hned z Pražma jsme vyrazili do Malenovic.

Malenovice

Malenovice letos dostaly důvěru pro pořádání 1. kola Moravskoslezské ligy. Vytrvalé deště jim ale pořádně zkomplikovaly situaci. Dráha, kterou si nechali pro tuto příležitost postavit, byla velmi silně promáčená, takže nakonec byli nuceni najít jiné vhodné místo pro konání soutěže. To našli až v areálu frýdlantského letiště, které se nachází na území Lubna.

Podobně jako na noční soutěži v Kunčičích pod Ondřejníkem, jsme zde jeli hlavně nasbírat zkušenosti a neudělat si ostudu. Taky jsme byli svědky špičkových výkonů družstev MSL. Bylo k vidění hned 11 čtrnáctkových časů a na jednom prudu dokonce i třináctka. Vyhrál A tým z Prchalova s časem 14,301s, druhé byly Kojkovice za čas 14,442s a třetí Mošnov (14,455s). Z týmů BL byla nejlepší Nová Ves na 18. místě, která na poměry BL předvedla výborný čas 15,669s.

Ženskou kategorii ovládl Petřvaldík s časem 17,851s, druhá byla Stará Ves (18,335s) a třetí Oprechtice (18,712s). Nejlepší z BL byla opět Nová Ves na 8. místě (19,863s).

Naše holky měly rozběhnutý útok na čas okolo 22s, Pavla měla na pravém proudu 22,274s, bohužel Nikol se nedařilo sestříknout svůj terč a prostříkala téměř 17s na konečných 39,059s a holky skončily úplně poslední.

Letos začínáme na tréninku stlačovat časy k 15-16s, takže jsme chtěli podobný čas předvést i tady. A opravdu, Pavel měl na pravém proudu na naše poměry výborný čas 16,005s, patnáctka byla nadosah! Jenže Zdeněk na levém nezaklekl a prostříkal to až na podprůměrných 18,565s a bylo z toho pouze 31. místo.

Z našich umístění a výsledných časů jsme moc nadšení nebyli. Ale alespoň časy na druhých proudech jsou velmi slibné do budoucnosti. Na konec soutěže jsme už nečekali a jeli jsme domů nabrat síly před nedělní soutěži ve Fryčovicích.

Fryčovice

Tahle soutěž nebyla původně v plánu, ale v Krmelíně nás kluci z Fryčovic ukecali, ať přijedeme. Trať byla celá na betonu a po příjezdu nás pozdravila dešťová přeháňka. Naštestí neměla dlouhého trvání a mohlo se začít soutěžit.

Holkám se opět nepovedlo zlomit jejich letošní prokletí na rovinkách. Tentokrát nestíhala Lucka na rozdělovači a nakonec se jí odpojilo céčko. Vyhlídky na dobrý čas se rozplynuly a už se bojovalo jenom o dokončení útoku. To se nakonec podařilo, ale čas 38,231s vůbec neodpovídá tomu, co mají holky natrénováno. S předposledním místem nemůžeme být spokojeni.

My jsme navázali na výkon z Malenovic a dokonce ještě zrychlili. Pavel se stal prvním proudařem v historii SDH Vyšní Lhoty, který dokázal srazit terč v patnáctkovém čase! Jeho čas byl 15,898s. Zdeněk tentokráte neprostříkal tolik, jenže 17,046s vypadá oproti Pavlové patnáctce o dost hůř. Chce to ještě trénink. V soutěži jsme skončili 13. z 24 týmů.

Prvenství mezi muži patřilo Petřvaldíku (14,625s), druhá byla Písečná (14,689s) a třetí byl zástupce naší Beskydské ligy Hájov A s časem 14,970s. Ženskou kategorii vyhrál také Petřvaldík (17,360s). Druhá Nová Ves (18,758s) a třetí Hájov (18,854s) skvěle reprezentovali BL.

Tento velmi náročný víkend byl ve znamení mnoha kiksů, ale také slibných výkonů a prvního místa žen na Pražmě. Ještě to zdaleka není ideální, ale jsme na dobré cestě za skvělými výkony. Snad nepolevíme a začne se nám více dařit.

Výsledky soutěží [zde]
Videa ze soutěží [zde]

Napsat komentář