Noční soutěž v Kunčicích pod Ondřejníkem 2010

Předem se chci omluvit za zpožděný článek, mám teď na vysoké škole zkouškové období, takže mám docela málo času. Děkuji za pochopení.

14.5. nás čekala noční soutěž v Kunčicích pod Ondřejníkem. Konala se netradičně už v pátek od 20:30hod. Proto jsme se rozmýšleli, zda udělat ještě před soutěží trénink nebo raději šetřit síly. Trénink by byl potřeba, protože minule jsme cvičili útok na 3B, ale tentokrát se jednalo o klasickou rovinku na 2B s úzkýma hadicema. Nakonec však za nás rozhodlo počasí – vytrvale pršelo, takže jsme se jen sešli v hasičárně a trénovali aspoň chystání základny.

V 8 hodin večer jsme vyrazili směr Kunčice. Měli jsme sice vysoká startovní čísla (45 a 48), takže se dalo předpokládat, že se dostaneme na start až někdy hodně po půlnoci, chtěli jsme se však podívat na výkony kvalitních družstev. Byť tato soutěž není součástí seriálu MSL, ve startovní listině bylo hodně mančaftů právě z této ligy. Navíc jsme chtěli okoukat, jak se dělá soutěž na úrovni.

Celé klání měl odstartovat přesně ve 21:00 Prchalov. Problémy s časomírou však zapříčinily, že se začalo až ve 21:45 a celá soutěž tak nabrala nepříjemný skluz. Na pokus Prchalova byli zvědaví všichni zúčastnění, jedná se totiž o špičkový mančaft a zdejší soutěž jiného vítěze nezná (letos se konal 4. ročník). Předvedli sice pro nás útok ze říše snů, ale na jejich poměry se jednalo o podprůměrný čas 14,972s, což bylo zapříčiněno zpožděním rozdělovače na základně. I tak to byl moc pěkný útok.

Hned jako druzí si začali chystat základnu muži z Metylovic, další velmi kvalitní kolektiv. Podle článku na jejich stránkách neměli moc natrénováno a na start šli s lehkými obavami, co předvedou. Časem 14,983s zaostali o pár setinek za Prchalovem, ale byli se svým výkonem spokojeni.

Malenovice měly svůj pokus parádně rozběhnutý, bohužel prasklá hadice na pravém proudu jim zhatila plány. Paradoxně jim ublížilo, že proudař dokázal srazit terč. Kdyby skončili s neplatným pokusem, měli by nárok na opakování svého útoku. Byla to pro ně dvojnásobná škoda, protože časem 14,683s na levém proudu by se přesvědčivě dostali na průběžné 1. místo.

Domácí Kunčice p. O., účastník MSL, předvedly pěkný útok s časem 15,343s, který však ve velké konkurenci na nějaké lepší umístění nestačil.

Kozlovice, vítěz BL z roku 2008 a tým, který se letos premiérově zúčastní MSL, předvedl, že je velmi dobře připraven na sezónu a přítomným mančaftům z MSL přidal vrásky na čele. S Vrbickým dvoulitrem a dvojnásobným olympijským vítězem Pavlem Krpcem na rozdělovači, dokončili chlapi svůj útok v čase 14,804s (na levém proudu dokonce 14,429s!) a ujali se vedení.

Jediný tým, který je dokázal porazit a vyhrát tak celou soutěž, byl Petřvaldík. Nebylo to zase tak velké překvapení, byl to jeden z favoritů, vždyť loni skončili na celkovém 2. místě v MSL. Útok jsem bohužel neviděl, ale čas hovoří za vše – 14,473s.

Někdy po jedné hodině ranní se konečně dostaly na start naše holky. Pokazilo se jim však skoro vše, co mohlo. Melanii se podařilo našroubovat koš až po několika marných pokusech, Lucka měla velké problémy se zapojením rozdělovače na základně a uteklo jí jedno céčko. Společně s Melanií mladší se snažily céčko na trati zapojit, ale to jim už přišla voda a byl další problém na světě. Naštěstí se holkám nic nestalo a nakonec i dokončily v čase 51,032s. Bohužel se nemůže dařit pokaždé, ale příště to určitě vyjde.

Jako předposlední jsme se chystali na základnu my. To už skoro odbíjela druhá hodina. Trochu jsme se rozhýbali, zahnali ospalost a zimu a šli jsme na to. Bylo jasné, že na čas pod 16s a umístění v první desítce nemáme. Chtěli jsme předvést alespoň naše prozatímní maximum a to čas mezi 16-17s. Základna parádně klapla, proudaři měli odběh od základny za 3,5s, hadice jsme stihli krásně dorovna natáhnout. To ale bylo asi způsobeno i tím, že Alešovi moc nevyšel koš, do vody ho ponořil v čase 4,96s, což je cca 1s za jeho standardem. Voda z mašiny šla za 9,86s a to je hodně pomalé. Proudařům přišla voda za 16,45s, Pavel měl na pravém proudu sraženo v čase 16,931s, ale Zdeňkovi se trochu zamotala hadice pod nohama, to ho rozhodilo a prostříkal na konečných 17,783s.

Celkově jsme skončili na 14. místě z 33 týmů a to je velmi dobrý výsledek, přihlédneme-li k faktu, že na startu bylo 16 družstev z MSL. Navíc z týmů BL nás porazil jenom Hájov a tento poznatek nás velmi potěšil. Velká škoda byla pokusu holek, ale to se prostě stává. O nic na této soutěži nešlo a alespoň neodkryly své trumfy před svými sokyněmi z BL :-).

Výsledky soutěže zde
Video ze soutěže zde

Napsat komentář