Zápis ze zasedání zastupitelstva BL 21.1.2014

Zápis ze zasedání BLHPS. Našim týmům. Snad jsem na něco nezapomněl :)
Zúčastnilo se 15 zastupitelů z 18. Horní Žukov se předem odhlásil z BLHPS. Nezúčastnili se Karolinka, Staré Hamry a Čeladná.
Schválila se tato pravidla či změny:

1)Rada se rozšiřuje na sedm členů s tím, že většina rozhoduje /4 ze 7/.

2)Složení rady pro rok 2014:
Jiří Foldyna /SDH Bystré/ -11.hlasů
Pavel Matula /SDH Fryčovice/- 11.hlasů
Dalibor Velčovský /SDH Vyšní Lhoty/ – 11. hlasů
Lukáš Strakoš /SDH Hukvaldy/ – 10. hlasů
Michal Kabát /SDH Hájov/ – 10. hlasů
Šárka Menšiková /SDH Palkovice/ – 9. Hlasů
Jiří Handrejch /SDH Baška/ pořádající sbor – nehlasovalo se

Nezvolení: František Glombek /SDH Stanislavice/ 8.hlasů a Tadeáš Glivický /SDH Brušperk/ 6.hlasů

3)Přihlášení a zaplacení příspěvku 1 000,- je do 30.4.2014 a to buď osobně SDH Baška nebo převodem. Číslo účtu bude zveřejněno v pravidlech BLHPS.

4)BL se nesmí konat 24-25.5./okresní kola ČT a FM/ a 7-8.6.2014 /krajské kolo-Ostrava/

5)V družstvu žen může být muž jen na soutěžích, kde je stanoven počet startujících v družstvu vyšší než sedm /např. Bystré-9 a Baška-8/. A to jen na zadních pozicích-stroj,savice a koš.Poté může pomáhat i v předu. A je vždy braný jako půjčený.

6)Za porušení půjčování je doplněno pravidlo: Za porušení výše uvedených podmínek, hrozí diskvalifikace jak týmu, za který člen běžel, tak svého mateřského týmu.

7)Doplněno:Každý závodník musí použít k provedení PÚ opasek /lehký kožený nebo jiný používaný v požární ochraně k zásahům/ a ochranou přilbu. Závodník musí dokončit útok v této předepsané výstroji. Pro provedení požárního útoku se nepřipouští použití kopaček.

8)V případě prasknutí, hadice „B“ nebo „C“ znemožňující viditelně zakončení PÚ může tým svůj pokus opakovat. Toto se nevztahuje na svlečení hadice z hrdla, svlečení gumiček, ulomení zubu či obou zubů na půl spojce hadice či úmyslné poškození těchto hadic.

9)Čas na přípravu je na pořadateli a to 3, 4 nebo 5 min. Pokud není v propozicích uvedeno jinak tak 5.minut.

10)Při porušení pravidel je možno podat písemný protest. Protesty lze podávat pouze proti poškození a hodnocení vlastního družstva, proti účasti jiného soutěžícího v soutěži a proti výsledkům soutěže. Protesty podává zásadně vedoucí družstva, jehož týmu se poškození týká. Protest se podává zásadně písemně hlavnímu rozhodčímu do 10 minut od ukončení pokusu, týká-li se sporná otázka provedení, průběhu nebo hodnocení pokusu nebo, do 10 minut od ukončení posledního PÚ, týká-li se sporná otázka účasti jiného soutěžícího v soutěži či výsledků soutěže. Protest se podává hlavnímu rozhodčímu z kaucí 300,-. V případě zamítnutí lze podat písemné odvolání k veliteli soutěže. Jestli je i zde odvolání zamítnuto, lze podat dovolání k radě BL a to po složení kauce 1 000,-. V případě uznání protestu se kauce vrací. V případě neuznání protestu propadají kauce do banku BL. Potvrzení o zaplacení vydá pořádající sbor ročníku BL a to na příští soutěži.

11)Bodování bude dle přihlášených družstev, ale i tak se mění. V kostce: 0.bodů za neúčast, diskvalifikaci a nenastoupení i po zaplacení na start. 5.bodů za NP či poslední v soutěži pokud nejsou NP. Do devátého místa rozdíl po bodu. Mezi osmým a čtvrtým po dvou. Mezi čtvrtým až třetím čtyři a pak po třech. U žen to bude podobně. Klíč je dán a vše se bude odvíjet od počtu družstev.

12)Soutěže zařazené do BLHPS a hlasování /Staré Město nehlasovalo a vzhledem k termínu soutěže, který navrhlo 7.6., kdy je liga zastavena se vyřadilo samo/. I s nimi bylo nahlášeno 15 soutěží ve 14. víkendech což bylo v rozporu o pravidlu ve dvanácti víkendech, proto se hlasovalo a to takto:
14.hlasů- Vyšní Lhoty, Hukvaldy, Skalice, Hájov a Fryčovice
13.hlasů- Krmelín, Baška, Bystré, Palkovice a Brušperk
12. hlasů- Stanislavice
11.hlasů- Frýdek
10.hlasů- Karolinka
—————————————————————————————————-
7.hlasů- Pstruží –předběžná dohoda o změně termínu a to na 13.9./čeká se na schválení
výboru SDH/. Pokud nedojde k dohodě nebude zařazena.
——————————————————————————————————–
0. hlasů- Staré Město – tato soutěž nebude zařazena do BLHPS.

Toď zhruba zatím vše. Přesný systém bodování včetně tabulky bude zveřejněn později.

Napsat komentář