9. kolo Beskydské ligy Lhotka

Po minulém nezdaru jsme se sešli v pátek na tréninku s cílem pořádně natrénovat na přepojovačku ve Lhotce, ať už konečně přivezeme větší počet bodů. Aleš ve Lhotce bydlí, takže věděl přesně, jak trať vypadá – cca po 30m zatáčka doprava, levý proud zapojuje 1C, sestřikuje první terč, potom se nastavuje další C a sestřikuje další terč. Pravý proud klasicky na 2C s jedním terčem. A tak jsme si vyměřili přibližně stejnou trať na hřišti u školky.

Dalibor měl na hasičárně firemní akci a tak dorazil trochu se zpožděním. Vzal ale s sebou košaře ze Zábřehu, který s ním pracuje. Zábřeh jezdí po extraligových soutěžích, takže jeho zkušenosti byly pro nás cenné. Hlavně Alešovi poradil skvělou fintu na nasazování koše, díky které by se už nemělo opakovat selhání ze Skalice.

Zkusili jsme si několik útoků, z nichž nejpodařenější byl v čase 23 – 24s. Rekord trati je přitom lehce přes 20s, takže jsme zase moc vysoko myslet nemohli, ale s trochou štěstí jsme si mohli odvézt docela slušný příděl bodů.

Sobotní ráno však nebylo vůbec optimistické – lilo jako z konve, takže se dala předpokládat hodně kluzká dráha (travnatý povrch). Podmínky jsou však stejné pro všechny, takže jsme měli pořád šanci uspět. Měli jsme navíc ideální startovní pozice, holky 5. a my 8., takže jsme na pokus dlouho nečekali a mohli si předtím prohlédnout útoky předchozích.

Jako první startovali domácí muži, bohužel jim zpětný ráz stroje trochu potáhnul zpět rozdělovač a potom Mach nedotáhnul hadici až ke druhému terči. Potvrdilo se prokletí domácích týmů a s časem 46,78s obsadili 16. místo a brali pouze 2 body do tabulky. (Potom jsme se dozvěděli, že na soutěž netrénovali – no jo, bez tréninku to nejde …)

Druzí na startu byli chlapi ze Pstružího „A“, průběžný vedoucí ligy a tým, který přepojovačky umí. Byli tak velkými favority na vítěztví i zde. Útok se jim však nepovedl, opět problém na druhém úseku LP. Dokonce terčový rozhodčí zvedl červený praporek, protože první sklopný terč na LP se po sestříknutí vrátil nahoru. Nakonec jim ale pokus uznali a mohli být rádi aspoň za čas 30,67s, 13. místo a 5 bodů. Zkomplikovali si ale cestu za vítězstvím v lize.

Potom byly na řadě domácí holky ze Lhotky, které měly vydařený pokus a podle vlastních slov udělaly stejný čas, jako na tréninku. Časem 28,68s zaslouženě vyhrály.

Hned po nich startovaly naše holky. Půjčily si od nás Dalibora na stroj a Simonu ze Lhotky na přepojení LP. A sedlo jim to výborně – tentokráte žádný kiks, jako na tréninku, chlap na stroji udělal taky své (prosím feministky, aby se zdržely komentářů :-P) a byl z toho moc pěkný čas 30,54s, kterým se dostaly průběžně na druhé místo. Bohužel je v čase 28,78s přeskočila Baška, ale třetí místo jim nakonec po velkých nervech až do konce zůstalo!

Pak předvedli chlapi z Bašky a Žabně ne moc povedené pokusy okolo 29s a šli jsme na start my. Z mužů před námi se vlastně ještě nikomu nepodařil útok a tak jsme měli velkou šanci na dobrý bodový zisk. Jako 8. člověka jsme si půjčili Břéťu ze Skalice na přepoj LP. Hned po startu mi na blátivé trati dvakrát uklouzla noha, takže jsem nabral zpoždění. To jsem naštěstí dohnal rychlým zapojení spojek a béčko jsem stihnul natáhnout. Už při běhu jsem uslyšel z repráků „pěkný košík“, takže jsem si řekl, že to bude dobrý čas. Na rozdělovači se trochu čekalo na vodu (byl tam kopeček = naše mašina nestíhá), první sestřik LP vpohodě, přepoj taky, druhý terč Vojta trochu déle zaměřoval, ale nakonec slušný čas 26,24s. Snad poprvé jsme od hlasatele slyšeli „Vyšní Lhoty se dostávají na průběžné první místo“. Nakonec z toho bedna nebyla, ale 5. místo (4. v BL) znamenalo 12 bodů do tabulky a flašku Lhoteckého rumu :-). Bohužel i tak velký bodový zisk stačil jenom na posun o 1 místo v tabulce, avšak na 7. příčku ztrácíme jenom 5 bodů.

Když se na start stavěli kluci ze Skalice, bylo nám tak trochu jasné, že to naše první místo dlouho nevydrží. A měli jsme pravdu, sedlo jim to parádně a dosáhli skvělého času 22,76s, kterým přesvědčivě vyhráli soutěž a odvezli si 15 bodů. Znovu se tak ujali vedení v tabulce a dokonce mají slušný náskok sedmi bodů na druhé v pořadí.

Od Bystrého jsme taky čekali, že nás porazí. Ale nakonec měli čas lepší o pouhých 8 setin sekundy! 8 setin! Tady jsme měli opravdu smůlu, ale to je hasický sport. Příště třeba budeme mít 8 setin k dobru my. Bystré tedy s časem 26,16s obsadilo 4. příčku a s 13 body se dokonce posunulo na druhé místo v BL o bod před Pstruží.

Naději na stupně vítězů nám definitivně vzala Nová Ves, která časem 23,43s brala 14 bodů za 2. místo. Společně s Hájovem hájí 4. místo lize.

„A“ tým Hájova měl opět našlápnuto na dobrý čas, ale nepodařil se jim přepoj a skončili těsně za námi s časem 26,86s. Brali tedy 11 bodů a jak jsem psal výše, mají stejně bodů, jako 4. Nová Ves. Zato „B“ týmu se útok podařil a za čas 24,90s brali pohár za 3. místo.

Konečně můžeme být se soutěží spokojeni. Holky 3., my 5., další pohár na poličku. Ale hlavně jsme předvedli vydařené útoky a porazili týmy se silnými mašinami. Příští týden zabojujeme u nás doma o Pohár hory Prašivé a potom se ještě porveme o body do ligy v Kozlovicích.

Tabulka výsledků soutěže [zde]
Video ze soutěže [zde]

2 komentáře u „9. kolo Beskydské ligy Lhotka“

  1. jen bych dodal že kluci ze skalice na této souteži prolomili dvouleté prokletí neplatných pokusu :-D

Napsat komentář