8. kolo Beskydské ligy Skalice

Po několika klasických závodech konečně přišla netradiční soutěž, kde jsme mohli nasbírat více bodů. Navíc jsme ve Skalici loni byli, takže jsme věděli do čeho jdeme. Ve vzdálenosti 30m od základy musel béčkař proskočit oknem a potom zapojit B hadici na rozdělovač. Dále proudaři vybíhali k terčům do prudkého kopce.

Kopec ani okno na hřišti u školky nemáme, tak jsme vzali aspoň z boudy lavičku místo okna. Hned první útok ukázal, že největší problém bude pro mě, béčkaře, stihnout rychle proskočit oknem a zapojit. Nejsem zrovna nejrychlejší, takže jsem napoprvé nestihl zapojit a béčko nás se Sikim pěkně pokropilo. Napodruhé jsem sice zapojit stihl, ale Dalibor musel čekat s vodou, aby mě nevytopil. To taky nebylo ideální, čas byl slabých 26s. Domluvili jsme se tedy, že strojník místo zapojení spojek mezi B hadicemi zapojí na stroj. Tím pádem jsem nemusel po startu běžet až za roh základny ke stroji. Svůj spoj jsem si dal pěkně na roh základny, hadici, kterou jsem nesl, jsem si na konci svinul do menšího kotouče a hned to bylo rychlejší. Čas něco přes 23s a 22s na druhém proudu. Lépe se nám to už ten den nepodařilo.

Protože se Dalibor zná s kluky ze Skalice, měli jsme dobré startovní pozice – holky jely 3. a my 12. Jenže jsme si potřebovali půjčit Macha ze Lhotky na proud (Vojta byl na volejbalovém soustředění) a Lhotka jela hned před námi, takže by Mach šel z jednoho útoku hned na druhý. Navíc za námi přišli chlapi z Nižních Lhot (velké překvapení, že dojeli), že si chcou vyměnit místo na startu. Takže jsme nakonec startovali až 18.

První ostartoval domácí A tým. Měli to pěkně natrénované, předek byl opravdu rychlý. Bohužel zadek nabral málo vody do savic, takže nasáli vzduch a to hodně zbrzdilo výtlak vody. S časem 22,140s moc spokojeni nebyli. Znamenalo to pro ně velkou ztrátu v souboji o čelo tabulky.

Po nich startovala Karolinka, které se to povedlo o dost lépe – čas 20,760s nakonec stačil na třetí místo. Tím se dostali do středu tabulky.

Bystré obsadilo časem 21,690s čtvrtou příčku. Upevnili si tak třetí místo v celkovém pořadí BL a po zaváhání Skalice se přiblížili na 5 bodů k druhému místu. Na první pak ztrácejí 7 bodů.

Pstruží potvrdilo, že jsou týmem, kterému vyhovujou netradiční soutěže a vyhrálo celou soutěž s časem 20,280s. Dostali se tak znovu na první místo v tabulce BL o 2 body před Skalici.

Velké překvapení bylo druhé místo Žabně. Jejich první letošní umístění na bedně si vybojovali časem 20,520s. Z posledních příček se tak dostali na 9. místo v BL.

Překvapením v záporném smyslu slova bylo vyhoření Hájova. Nepodařilo se jim spojit céčka na pravém proudu a tak osprchovali diváky kolem trati. Je to pro ně škoda, protože měli našlápnuto na čas pod 20s. Takto čas 28,580s a pouze 4 body za 12. místo v rámci ligy. Na první místo tak ztrácejí už 22 bodů.

A jak jsme dopadli my? No … špatně – Alešovi dvakrát spadl koš, k tomu se přidal tradiční problém naší mašiny tlačit vodu do kopce. V této sezóně 100% Aleš si tedy vybral slabší chvilku, je to škoda, ale toto prostě k hasickému sportu patří. Jednou to přijít muselo. Čas 31,090s stačil na pouhé 2 body do tabulky. Celkově naše nejhorší umístění v sezóně – 14. místo v lize a 17. místo v soutěži. Místo posunu vpřed v tabulce, jak jsme si plánovali, jsme se propadli až na 12. místo. Velká škoda, s časem z tréninku jsme mohli mít 8 bodů a vypadalo by to úplně jinak. Ale to je jenom „co by kdyby“ …

Příští týden nás čeká 9. kolo BL ve Lhotce, což taky není klasika. Tam už musíme něco urvat, jinak to bude hodně špatné.

Tabulka výsledků soutěže [zde]
Video ze soutěže [zde]

Napsat komentář