Pohárová soutěž Raškovice 2009

Na tuhle soutěž jsme se těšili, protože není součástí BL, takže byla šance, že silné týmy nepřijedou a my jsme i se slabým strojem mohli pomýšlet na stupně vítězů. Naše naděje podpořilo i tvrzení Raškovic, že na tréninku dosáhli podle jejich slov „skvělého času 32s“.

Trať v Raškovicích je specifická tím, že proudaři musí přibližně v místě, kde je rozdělovač, ostře zabočit doprava kolem stromu k terčům. Na tréninku jsme místo stromu použili starou káď a nasimulovali jsme si tak přibližně soutěžní terén. Už po prvním útoku se ukázalo, že největší problém bude pro proudaře doběhnout až k terčům. Pravidelně je totiž zadek vytápěl. I když byla na trati zatáčka, časy byly hodně dobré – když se útok podařil, šli jsme na časy lehce přes 19s. Vojta si dokonce udělal osobák na LP 18,56s. Od „skvělého času“ Raškovic to byl velký rozdíl a tak jsme počítali s tím, že minimálně 3. místo urveme.

Jenže po příjezdu na soutěž náš optimismus opadl – kromě Skalice a Bystrého, které jsme předpokládali, přijely ještě Kozlovice, Nová Ves, Lhotka, Pstruží, Baška a u nás neznámé mužstvo Mniší (okres Nový Jičín). Na bednu to tedy nebylo, ale i přesto jsme se chtěli porvat o dobrý výsledek.

Jako první z mužů startovali domácí a na to, že mluvili o čase 32s, udělali dobrý výsledek 26,93s (jen jestli nekecali, protože za 32s by proudaři k terčům mohli i dojít, natož běžet). Potom startovali muži Pstružího A, kterým ale na trať vběhl malý Tomáš Velčovský, a tak jim bylo umožněno opakovat pokus. Druhým pokusem však dosáhli horšího času 20,36s, kterým nakonec skončili až za námi. Takže se dá říct, že malý Tomáš nám zachránil jedno místo :-) Potom Bystré udělalo pěkný čas 17,90s a ujalo se vedení. Družstvo Mniší A, které vypadalo nebezpečně, si zapsalo neplatný pokus. Skalici se moc nepovedl koš, ale mašina jim ztrátu dohnala na dobrý čas 18,37s, který ale nakonec stačil pouze na 4. místo. Nová Ves si odvezla trofej za 2. místo s časem 17,61s a 1. místo si v novém rekordu trati 16,85s odvezli borci z Kozlovic.

My jsme šli na start 11. v pořadí. Zadek vyšel skvěle – 3,5s koš a 7,5s voda – to je na úrovni extraligy. Bohužel proudy byly trochu pomalejší (jak jsme se obávali) a tak musel Dalibor ubrat plyn aby je nevytopil. Výsledný čas 20,34s (LP 19,05s) stačil na 6. místo. Nedopadlo to tak, jak jsme si představovali, ale přijelo víc dobrých týmů a alespoň jsme porazili průběžně 2. tým BL Pstruží.

Tato soutěž přinesla i jiné pozitivum. Protože se konala v sousední vesnici, mnoho členů našeho sboru nás vidělo poprvé v akci. Konečně viděli, že nejsme zase tak špatní a že investice do sportovního vybavení se začíná vyplácet. Pochvalu jsme sklidili i od starostky naší obce.

Tabulka výsledků soutěže [zde]
Video ze soutěže [zde]

Napsat komentář