6. kolo Beskydské ligy Nová Ves

Na tréninku jsme se sešli tradičně v pátek, ale v netradičním čase, už 17:15, protože Dalibor potřeboval potom odjet. A byl to trénink plný našich nejlepších časů. Už minulý trénink jsme si svůj osobní rekord vylepšili na 19,56s, což je oproti minulé sezóně, kdy jsme měli nejlepší čas okolo 27s, opravdu ohromné zlepšení. A na tomto cvičení jsme šli ještě níž, až na hodnotu 19,20s a nějaké drobné. Čas jednotlivých proudů se dokonce dostal i dvakrát pod 19s. Málokdy jsme šli přes 20s a to je opravdu skvělé. Nějaké rezervy tam samozřejmě ještě jsou, ale se starým strojem jsme se asi dostali na maximum. Bohužel na Nové Vsi je vždy velká konkurence kvalitních mančaftů, které jsou schopny udělat časy pod 15s, takže jsme na soutěž jeli s cílem porvat se o každý bod.

Nástup byl v propozicích dán na 13:00, takže jsme si dali sraz na hasičárně před polednem. Poskládali jsme se do Avie a vyrazili směr Nová Ves. Cestou začal první liják toho odpoledne, který nám moc optimismu nedodal. Bylo jasné, že to bude na trati klouzat. Jako vždy jsme přijeli mezi prvními a opět jsme startovali až v hloubi pole, protože jsme si nezamluvili startovní místo včas. Holky startovaly 29. a my až 35. To znamenalo tříhodinové čekání na start, naštěstí jsme se ale nenudili, protože to, co předváděly týmy na startu, tak často zase na soutěžích nevídáme.

Klasicky jako první odstartovalo áčko domácích z Nové Vsi. Těm však štěstí nepřálo, protože jim spadl koš až mezi diváky a než ho stačili najít a nasadit, bylo po nadějích. Přesto dosáhli času 20,098, který se blíží našemu rekordu z tréninku. Tady jde krásně vidět, co udělá silná mašina. Kritici, kteří tvrdí, že čas nedělá stroj, ale lidi, by se s námi měli někdy zajet podívat na soutěž. Jsem zvědavý, co by na to řekli.

Druhý na startu byl tým ze slovenského Staškova. A bylo se na co dívat, perfektní souhra celého týmu vyústila v parádní čas 14,974s. Náš tým viděl poprvé naživo čas pod 15s, ale i přesto to na první místo nestačilo. Nejdříve se ujali vedení borci z Malenovic, účastník Moravskoslezské ligy, čas 14,389s, kterým soutěž vyhráli. Na druhé místo se dostaly Trojanovice, obhájce loňského vítěztví,  taktéž výborným časem 14,450s. Dál už se pod 15s nikdo nedostal.

První zástupce BL se umístil na 7. místě a byly to Kozlovice, které po loňském celkovém vítězství slavily teprve svůj první letošní zisk 15 bodů. Čas 15,553s je na poměry ligy skvělý. Za nimi se umístila Skalice svým osobním rekordem 16,033s. Třetí místo v rámci ligy obsadily Fryčovice časem 16,749s. Hájov tentokrát skončil až 4. s časem 16,557s, nebýt však prostřiku, byli by v BL první.

Počasí bylo opravdu aprílové, jednu chvíli lilo jako z konve a vzápětí svítilo slunce. Nám začalo na startu intenzivně pršet. Hadice byly nasáknuté tak, že byly dvakrát těžší než normálně. Hodně týmů z BL bylo naskládáno v rozmezí 19 – 20s, kdyby jsme tedy udělali čas na úrovni našeho tréninkového rekordu, mohli jsme pomýšlet na slušnou porci bodů. Bohužel ten déšť a kluzká trať to velmi znesnadňovali. Po startu jsme museli vyběhnout trochu opatrněji, aby jsme neuklouzli, protože  i  když byl okolo základny koberec, vytrvalý déšť ho tak promočil, že se změnil v kluziště. I přes opatrnost Pavel stejně trochu uklouznul, ale moc ho to nezpomalilo a ze základny vybíhaly proudy a rozdělovač současně. Koš vyšel perfektně, voda byla rychle. Jenom Lukášovi to na spoji savic trochu ujelo a trochu se přisál vzduch. Proudy čekaly na vodu asi 2 sekundy. Čas 20,833s byl pro nás trochu zklamáním, ale i tak to byl náš soutěžní rekord. V lize jsme skončili 12. se 4 body, v soutěži jsme byli 22. Škoda, že jsme neudělali náš tréninkový čas, mohli jsme mít bodů 8, ale podmínky byly velmi nepříznivé. Jak na potvoru po ukončení našeho útoku přestalo pršet a do konce soutěže už jen svítilo slunce.

I přes to můžeme být velmi spokojeni, udělali jsme velký krok dopředu. Dokonce za námi přišli chlapi z Pstruží s pochvalou, že s takovým strojem děláme zázraky a že jsme překvapení ligy. To nás velmi potěšilo a dodalo chuť k dalšímu zlepšování. Taky Aleš dostal pochvalu za koš, je jediný košař v lize, který nasazuje koš shora a ne zdola na klíčích. Nutno říct, že náš způsob je rychlejší, ale musí se to umět :-) Už se těšíme na další soutěž v Hukvaldech.

Tabulka výsledků soutěže [zde]
Video ze soutěže [zde]

Napsat komentář