5. kolo Beskydské ligy Karolinka

Po ranní schůzi jsme se začali chystat na výlet do Karolinky. Tak daleko jsme na soutěž nikdy nejeli, je to 73km, a proto jsme dali přednost osobním autům před Avií. Starosta sboru jel v autě s vlečkou, na které měl naloženou mašinu a savice. Ostatní nářadí jsme naložili do kufru. Celkem jsme vyjeli ve 4 autech. Cesta trvala něco přes hodinu, Avií by to trvalo minimálně dvakrát déle.

Na startovní listině bylo celkem 43 družstev – 29 mužských a 15 ženských, to je zatím nejvíce, co jsem kdy na soutěži zažil. Karolinka se nachází na Vsetínsku, a tak kromě družstev z BL zde byly přítomny pro nás „exotické“ týmy, jako Bystřička, Velké Karlovice, Študlov, Vydrná a mnoho dalších. My jsme měli zarezervováno 21. místo na startu.

Soutěž byla klasická na 2B bez přepojování. Specialitou byly nástřikové terče, do kterých se muselo nastříkat 10l vody. Chce to tedy, aby proudaři měli přesnou mušku a natáhli hadice co nejblíže terčům. A to se opravdu ukázalo být kamenem úrazu. Hlavně se tyto terče na soutěžích BL moc nevyskytují a týmy na ně nejsou zvyklé. A to dělalo velké rozdíly, některé mančafty natáhly hadice hodně rychle, ale nástřik jim trval dlouho. Nejlepší týmy zvládly naplnit 10l terč za 5 – 6s, některým to trvalo 10s i déle.

Kvalitu opět potvrdil Hájov, vynikající čas 21,820s jim zajistil další první místo. Druhá Bystřička A měla čas 22,290s a třetí domácí Karolinka A s časem 23,790s. Skalici to tentokrát nevyšlo – zamotala se jim C hadice na pravém proudu, tím pádem nedotáhli proudnici až k terči a dlouho plnili terč – čas 30,980s a pouhých 5 bodů v BL. Kvůli tomu se v celkovém pořadí BL propadli až na 3. místo za 1. Pstružím a 2. Bystrém.

Jelikož Jura s námi tentokrát nejel, půjčili jsme si spojkaře ze Lhotky. Náš pokus začal velmi slibně, na základně vše klaplo, sání bylo v pohodě, voda šla na naše poměry taky rychle. Bohužel Pavel na pravém proudu nedotáhnul hadici a během stříkání ještě spadl a stříkal mimo terč. Půjčený spojkař mu taky moc nepomohl. První výstřik jsme měli za 20s (měřeno ručně stopkami), Vojta naplnil terč za 28,41s, což by stačilo na dobrých 7 bodů do BL. Pavel měl ale čas 40,940, a tak z toho byly pouhé 3 body. Je to škoda, šance, narozdíl od Palkovic, tady byla.

Už jsme ani nečekali na konec soutěže a se špatnou náladou jsme vyrazili na cestu domů. Příští týden soutěž není, tak máme aspoň více času potrénovat a popřípadě udělat nějaké změny na postech, aby nám to lépe klapalo.

Tabulka výsledků soutěže [zde]

Napsat komentář