Pohárová soutěž v Nižních Lhotách

V pátek jsme trénovali tento týden rovnou na dvě soutěže. V sobotu se konala soutěž v Nižních Lhotách a v neděli 5. kolo BL v Karolince. Protože v neděli to byla klasika, trénovali jsme spíše přepojování na sobotu. Zpočátku nám nepřálo počasí, pršelo a foukal vítr. Naštěstí asi po půlhodině mraky odpluly a prosvitlo slunce. Doktor mi pořád nedovolil soutěžit, a tak místo spojkaře vzal za mě Jura Šostý. Odjeli jsme 4 cvičné útoky a vůbec se nám nedařilo. Kazilo se, co se dalo, časy okolo 35s opravdu moc kvalitní nebyly. Naši formu trefně dokumentuje toto foto:

kvalitni_trenink

Protože Nižní Lhoty nemají svou vlastní cisternu, jeli jsme na soutěž i s naší Tatrou, aby jsme zajistili vodu pro soutěžící. Přijeli jsme na staré fotbalové hřiště, kde se soutěž odehrávala, s tím, že chceme konečně vyhrát nějaký pohár. Šance byla velká, protože přijelo pouze 8 mužských týmů. Favoritem byla Skalice, z BL tam byla ještě Žabeň a Baška. Naše ženy měly dokonce jen jediné soupeřky z Bašky, pohár tedy měly jistý.

Už po prvním útoku domácích, který skončil neplatným pokusem, se začalo projevovat jakési prokletí této soutěže, kdy většina mančaftů kazí své pokusy. Po domácích jeli muži z Pražma, čas 36,48s nic moc, ale postupem soutěže se nakonec ukázal hodně dobrým. Třetí na startu byly naše holky, které to sice nepokazily, ale s časem 44,97s se opravdu není kde chlubit. Holky měly ale štěstí, protože ženy z Bašky to vzápětí pokazily, dokončily pokus s časem 52,97s a naše družstvo žen mohlo oslavovat první místo a zisk putovního poháru.

Poté následovaly nepovedené pokusy Žabně, Mohelnice a Řepiště. Jediná Skalice zajela docela slušný čas 31,34s, ale podle vlastních slov to mohlo být o dost lepší. Pak pokazila svůj pokus Baška a jako poslední jsme startovali my. Na základně bylo vše v pořádku, jenom Lukášovi to u savic trochu podklouzlo, ale nasáli jsme v pořádku. Bohužel prokletí soutěže padlo i na nás, protože Sikimu se na rozdělovači odpojilo céčko levého proudu. Tam jsme ztratili hodně času, útok jsme dokončili v čase 40,26, který je sice hrozný, ale nakonec stačil na 3. místo. Aspoň, že tak. Konečně bylo co oslavit.

Po příjezdu do hasičárny jsme našli pro poháry místo na poličce a oprášili náš vítězný 12l džbán na pivo, který jsme nechali naplnit v Maryčce. Džbán jsme otočili celkem třikrát, něco ještě popili a šlo se domů. Ráno některé z nás čekala schůze v hasičárně a potom v poledne odjezd do Karolinky.

Tabulka výsledků soutěže [zde]

Napsat komentář