4. kolo Beskydské ligy Palkovice

Trénink probíhal v duchu hledání náhradníků. Vojta s Alešem byli na sjezdu Lhot a já jsem byl po operaci ruky. Mužstvo jsme doplnili Pavlou z družstva žen, Jurou Šostým a Radimem Peterem, který si ale během tréninku natáhl vaz na noze, takže nemohl jet na soutěž. Zákonitě to týmu moc neklapalo, vždyť chyběli 3 stabilní členové mužstva. Bylo jasné, že na dobré umístění jsme mohli myslet s časem pod 20s, bohužel časy na tréninku se držely v rozmezí 23 – 24s. S touto sestavou a se starou mašinou to už asi lépe nešlo.

Na soutěž jsme se těšili, protože se konala v noci a takových soutěží v sezóně moc není. První útok proběhl někdy po půl desáté, prvních 5 mančaftů mělo ještě dost denního světla, než se úplně setmělo, což nebylo zrovna férové, ale kdyby se čekalo na úplnou tmu, tak se soutěží až do rozbřesku. Osvětlená byla pouze základna, a to světly na stroji, dále bylo osvětleno místo, kde se přibližně pokládal rozdělovač a oba terče. Základna byla na betonovém povrchu, po betonu se běželo přibližně až po roztáhnutí hadic B, levý proud poté běžel do kopce po lesní cestě a sestřikoval terč po levé straně. Pravý proud běžel do prudšího kopce po sjezdovce.

Do startovní listiny jsme se zapsali pozdě, takže ženy startovaly 22. a muži až 27. Bylo tedy dost času podívat se na útoky ostatních týmů. Jako 2. v pořadí startoval vedoucí tým ligy ze Skalice, útok se jim povedl v čase 17, 900s a vypadalo to na jejich další vítezství v sezóně. Přeci jenom družstva startující po nich už měla nevýhodu větší tmy. Jenže to se přepočítali, nejdříve je časem 17,630s porazilo Pstruží, které v celkovém pořadí ligy ztrácelo za Skalicí jediný bod a bylo jasné, že pokud se mezi ně nevklíní další tým, budou mít po soutěži stejně bodů a společně povedou ligu. Poté se ujal vedení v soutěži Hájov A skvělým časem 17,050s a vedení už udrželi až do konce. Na druhém místě skončila Nová Ves (čas 17,160) a třetí byly Kozlovice (17,180). Skalice tedy nakonec nebyla ani na stupních vítězů a skončila až na 5. místě, asi to na předchozí soutěži mysleli vážně, když tvrdili, že ty poháry už nemají kam dávat :-)

Naše holky bohužel měly problémy s košem, který jim v kádi spadl a tak napoprvé nenasály. S časem 58,880 obsadily poslední místo. Muži si nakonec vypůjčili Macha ze Lhotky na levý proud a Břéťu ze Skalice na spojky. Na start přišli pár minut po půlnoci, na základně měli světla dost díky třem světlům namontovaným na poslední chvíli před odjezdem na soutěž. Po startu vše na základně klaplo, hadice byly pryč rychle, také koš se podařilo nasadit (kvůli nové technice šroubování koše byly trochu obavy :-)), jenom vody nabrali trochu méně, než bylo potřeba. A to naší mašině hodně vadí, voda šla do hadic extrémně pomalu, výsledný čas 23,870s. Je to škoda, čekalo se pouze na vodu, hadice byly roztáhnuty včas, s trochou nadsázky můžeme říct, že si kluci na terčích mohli zapálit cigaretu. S novou mašinou by čas mohl být kolem 20s, možná i míň. Bohužel na stroj se pořád čeká. Takhle jsme obsadili konečné 16. místo z 23 týmů a to 4 nedokončili. V BL jsme získali slabé 4 body, naštěstí jsme se moc nepropadli v celkové tabulce, s 36 body se dělíme s Novou Vsí o 5. místo.

Tato soutěž ukázala, že je důležité mít stabilní tým a bez pořádného stroje nemáme šanci uspět. Dále družstvo Hájova jasně dokázalo, že se s nimi musí počítat jako s velkým adeptem na celkové vítězství v lize. Dva starty a jedno druhé a jedno první místo hovoří za vše …

Tabulka výsledků soutěže [zde]

Napsat komentář