Zájezd MH s rodiči za podpory fa Hyundai – Pernštejn a Permonium 7.10.2023

IMG_6600

Za podpory firmy Hyundai v rámci programu „Hyundai – Dobrý soused“ se v sobotu 7. 10.2023 uskutečnil zájezd MH s rodiči, který vymysleli a naplánovali naši vedoucí MH – Marie Šigutová a Martin Sikora. Cílem našeho putování byl hrad Pernštejn a zábavní park Permonium.
Naše putování bylo zahájeno srazem účastníků zájezdu v 6 hodin ráno u naší budovy hasičské zbrojnice. Do přistaveného autobusu, jenž nám zapůjčilo SDH Čeladná, nastoupilo 16 dětí a 15 dospělých. Účast tedy velká
Do místa prvního zastavení, podhradí hradu Pernštejn, jsme dorazili v 9:30 hodin, tedy podle plánu. Z podhradí jsme se již museli vypravit pešky, což nebyl pro účastníky zájezdu žádný problém. Ba naopak! Velká radost, protože hrad je již z podhradí majestátní a byl velkým lákadlem jak pro děti, tak i pro dospělé.

Prohlídka hradu měla začít až v 11 hodin a tudíž byl dostatek času prozkoumat předhradí. Protože tento výlet byl pod záštitou firmy Hyundai, měli jsme v plánu udělat i foto do naší kroniky s bannerem „Hyundai – Dobrý soused“. Vzhledem k tomu, že banner je objemnější, byl nucen být ponechán u zdi k prodejeně vstupenek. A tam vyčkat až přijde jeho čas. Jenže to nikdo netušil, co se vše odehraje v krátkém čase. Z hradu vyšel zarostlý, neupravený muž, který svým zjevem spíše připomínal bezdomovce. Banner uchopil a odcházel s ním pryč. V tu chvíli se do celé akce vložil náš „Bzuk“, který s řízkem v puse a v běhu, začal o náš banner bojovat. V boji zvítězil „Bzuk“, ale zarostlý muž se nevzdával, vyhrožoval i Policií ČR. Ač jsme čekali dojezd Policie ČR, do času naší prohlídky se hlídka neobjevila. Banner byl uložen v pokladně prodeje vstupenek. A muselo se to i objasnit. Při emailové komunikaci jsme uváděli že budeme mít se sebou onen banner. A věřte nebo nevěřte! Onen zarostlý a neupravený pán byl kastelánem hradu. Jen nevím, jestli je normální se takto chovat k návštěvníkům hradu. Tato nemilá epizoda s kastelánem nám však nebránila užít si prohlídku pohádkového hradu. Ano pohádkového, protože tento hrad Pernštejn si velmi často vybírají filmaři. Např. se zde točila pohádka Sedm krkavců, Sůl nad zlato s L. Šafránkovou.

Po prohlídce hradu jsme šli do předhradí, dali si občerstvení. Poté následovalo focení a odjezd ve 13:00 hod. do Permonia v Oslavanech. Hodinová jízda a byli jsme zde. První emoce, že zde máme strávit čtyři hodiny, byly opravdu rozporuplné. Některé atrakce byly mimo provoz. Koupili jsme vstupenky a šli dovnitř. Vylezli jsme na těžební věž, která je fakt vysoká a říkali co dál. Vše je zde uděláno pro děti do 12 let. Po váhání jsme šli do bludiště a nestačili se divit co vše ukrývá. K tomu zde měli i lezeckou opičí dráhu a halu pro nejmenší. Čas běžel a najednou bylo 18:00 hod. a areál zavíral. Uteklo to neskutečně rychle a my vyrazili zpět. Ve 21:00 hod jsme byli u naší domovské hasičárny.
Závěrem bych chtěl poděkovat Marie Šigutové za zorganizování. Vynikající balíčky s překvapením – řízek a chléb, voda tatranka a jablko pro všechny připravili Jana Ramíková a Martin Sikora. Řidičem autobusu byl Rosťa Pavelec z SDH Čeladná. Obrovské díky všem organizátorům !!! Bez Vás by tento zájezd nebyl možný a tak precizní.

Foto:
https://www.rajce.net/a18731982

Napsat komentář